Sonic DIY

Sonic DIY

Het Sonic DIY event is geïnspireerd door The Monads, waarbij natuurlijke en kunstmatige geluiden samenkomen in een zelfgemaakte geluidsinstallatie. Met Sonic DIY verkennen Sickhouse & Tetem de diversiteit van zelfgebouwde instrumenten en elektronische muziek.

Tijdens Sonic DIY geven muzikanten, kunstenaars en artiesten een beeld van de diverse do-it-yourself cultuur waarbij geluiden, soundscapes, dansbare of juist vreemde ritmes, prettige melodie├źn en gemene noise voorbijkomen. Allemaal gemaakt met modulaire synthesizers en kasten vol knoppen en draadjes. Het programma op 21 september bestaat uit live-optredens, een modular-meet-up, workshops en talks voor en door ge├»nteresseerden in elektronisch geluid. Volg het programma en alle deelnemers via dit event!

Sonic DIY wordt georganiseerd in samenwerking met Tetem en in aanloop naar het jaarlijkse The Overkill Festival van 23 t/m 25 november (48 uur non stop) 2018.

Tetem vertelt met haar tentoonstellingen en de brede randprogrammering daar omheen het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is. Vanuit programmalijnen voegen we context en betekenisgeving toe. Tetem is ├ę├ęn van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. We werken weliswaar vanuit de beeldende kunst maar beperken ons daar niet toe. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal. Tetem onderscheidt zich daarmee van andere presentatie-instellingen in Nederland en bereikt hierdoor een breed en divers publiek.

Datum: vrijdag 21 september 2018 om 19:30 uur
Entree: 2,50 euro
Locatie: Sickhouse, Ari├źnsplein 1, Enschede

http://www.tetem.nl/portfolio/sonic-diy/